Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Velvære

Velvære

Velvære

.

 

Sådan passer jeg godt på mig selv.  

Kræft kan give både skræmmende og svære tanker. Du kan ikke bare beslutte dig for at tænke eller føle noget anderledes end det, du gør, men ved hjælp af for eksempel mindfulness eller visualisering kan du arbejde med dine tanker, så du får mere ro og energi til at være i situationen. Der er mange ting, som du kan gøre for dig selv for at få det godt og tage kontrol over dit liv efter at have fået konstateret kræft.

Du kan mærke efter, hvad der får dig til at føle dig godt tilpas, og hvad der hjælper dig. Kost og fysisk aktivitet kan være med til at give dig styrke samt få det bedre både mentalt og fysisk. At spise sundt er et af de bedste valg, du kan træffe for at styrke dit immunforsvar og være bedst muligt rustet til kræftbehandling og sygdommens belastning på kroppen. For nogle er det vigtigste at spise sundt og varieret, mens det vigtigste for dem, der kæmper med dårlig appetit og vægttab, kan være at få mad nok.

Fysisk aktivitet kan bidrage til øget livskvalitet og mindre træthed og smerter. Hvor fysisk aktiv du kan og bør være afhænger af sygdommen og din behandling, så det er en god idé at konsultere en læge.

På disse sider finder du bl.a. inspiration til, hvordan du kan bruge kost og motion til at få det bedre samt bringe mere velvære ind i din hverdag under et kræftforløb.

 

Velvære

Læs mere om:
.

Når man er i behandling for kræft, er intimitet og seksualitet ofte blandt de områder, der bliver påvirket mest.

wfefw

Målet med behandling i metastatisk brystkræft er at forebygge eller bremse sygdommens progression og samtidig lette dine symptomer og behandlingsbivirkninger. Du kan printe disse spørgsmål og tage med til din læge.

kost

En sund og nærende kost er vigtig under behandling af myelomatose.
 

forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

Følelsesmæssig velvære og myelomatose.jpg

En alvorlig diagnose, som fx myelomatose, påvirker ofte ens psykologiske velbefindende (hvordan de føler sig følelsesmæssigt). Dette skyldes blandt andet chokket ved at modtage diagnosen, men kan også være en bivirkning som følger med visse behandlinger. 

fatigue

Patienter, der lever med myolomatose, kan føle sig enormt trætte til trods for, at de måske får mere hvile end normalt. Det er helt almindeligt og kaldes fatigue.

Blærekræft
Med øvelserne kan du træne lårmuskler, rygmuskler og mavemuskler efter operation.
lungekræft
Med øvelserne kan du træne din vejrtrækning og skabe bedre bevægelse i brystkassen.
Træning til brystkræft
Med øvelserne kan du styrke din generelle og øvre rygmuskulatur og dine skuldermuskler.

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0223