Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Velvære

Velvære

Velvære

.

 

Sådan passer jeg godt på mig selv.  

Kræft kan give både skræmmende og svære tanker. Du kan ikke bare beslutte dig for at tænke eller føle noget anderledes end du gør, men ved hjælp af f.eks. mindfulness eller visualisering, kan du arbejde med dine tanker, så du får mere ro og energi til at være i din situation. Der er mange ting, som du kan gøre for dig selv for at få det godt og tage kontrol over dit liv efter at have fået konstateret kræft. 

Du kan mærke efter, hvad der får dig til at føle dig godt tilpas, og hvad der hjælper dig. Kost og fysisk aktivitet kan være med til at give dig styrke samt få det bedre både mentalt of fysisk.  

At spise sundt er et af de bedste valg du kan tage for at styrke dit immunforsvaret og være bedst muligt rustet til kræftbehandling og sygdommens belastning på kroppen. For nogle er det vigtigste at spise sundt og varieret, mens for dem, der kæmper med dårlig appetit og vægttab, kan det vigtigste være lige at få mad nok.  

Fysisk aktivitet kan bidrage til øget livskvalitet og mindre træthed og smerter. Hvor fysisk aktiv du kan og bør være afhænger af sygdommen og din behandling, så det er en god idé at konsultere en læge.  

På disse sider finder du bl.a. inspiration til, hvordan du kan bruge kost og motion til at få det bedre samt bringe mere velvære ind i din hverdag under et kræftforløb. 

 

Velvære

Læs mere om:
Blærekræft
Med øvelserne kan du træne lårmuskler, rygmuskler og mavemuskler efter operation.
lungekræft
Med øvelserne kan du træne din vejrtrækning og skabe bedre bevægelse i brystkassen.
Træning til brystkræft
Med øvelserne kan du styrke din generelle og øvre rygmuskulatur og dine skuldermuskler.
generelle videoer
Med disse øvelser styrker du rygmusklerne, mavemusklerne og din generelle fysiske funktion i form af gang og trappegang.
mig og mit helbred

Der er mange ting, du kan gøre for dig selv for at få det godt og tage kontrol over dit liv efter at have fået diagnosen brystkræft med spredning.

Hårtab

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

.

Når man gennemlever et sygdoms- og behandlingsforløb, som fx brystkræft, er det normalt, at seksualiteten bliver påvirket eller ændrer sig. Dette hæfte kan besvare spørgsmål som går igen hos mange patienter.

 

pp-onc-usa-2007_tile_image_3

Det er normalt at opleve op- og nedture, når du lever med kræft. Tab, andre sygdomme, social isolation og stress er blot nogle af de problemer, man kan stå overfor. Støttepersoner kan også opleve nogle af disse problemer, samt det stress der følger med at stå for plejen af deres pårørende.

older-adults-doing-yoga

Velvære er mere end en fornemmelse, det er også handlinger som kan være kraftfuldt når det bruges proaktivt. Velvære er defineret ved det at føle sig godt tilpas, fysisk og/eller mentalt. En kræftdiagnose kan åbne op for et nyt og øget fokus på vigtigheden af velvære.

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0223