Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Lev livet

Lindsays historie: At få kræft som kræftsygeplejerske og mor

Det kræver en særlig person at tage sig af andre med kræft, uanset om det handler om at yde behandling eller bare at være der for at lytte.

Inspiration

Læs mere om:
mig og mit arbejde

Når du har brystkræft med spredning, kan det betyde, at du må justere dit arbejdsliv og dine forpligtelser for at få behandling og pleje dig selv.

Mig og mine forhold

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste.

mig og mit helbred

Der er mange ting, du kan gøre for dig selv for at få det godt og tage kontrol over dit liv efter at have fået diagnosen brystkræft med spredning.

Hårtab

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

.

Når man gennemlever et sygdoms- og behandlingsforløb, som fx brystkræft, er det normalt, at seksualiteten bliver påvirket eller ændrer sig. Dette hæfte kan besvare spørgsmål som går igen hos mange patienter.

 

pp-onc-usa-2007_tile_image_3

Det er normalt at opleve op- og nedture, når du lever med kræft. Tab, andre sygdomme, social isolation og stress er blot nogle af de problemer, man kan stå overfor. Støttepersoner kan også opleve nogle af disse problemer, samt det stress der følger med at stå for plejen af deres pårørende.

older-adults-doing-yoga

Velvære er mere end en fornemmelse, det er også handlinger som kan være kraftfuldt når det bruges proaktivt. Velvære er defineret ved det at føle sig godt tilpas, fysisk og/eller mentalt. En kræftdiagnose kan åbne op for et nyt og øget fokus på vigtigheden af velvære.

Women running in a fores

Overvej de små beslutninger, der bliver til en del af din overordnede livsstil.

Оlder woman meditating

Kræft og den hermed forbundne kræftbehandling kan være stressende. Derfor er det vigtigt at finde nogle måder at håndtere stress på.

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.

PP-UNP-DNK-0102