Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Træning

træning

Træning

.

 

Mange kræftpatienter har ønsket om selv at gøre noget for at forbedre sygdomsforløbet så meget som muligt. Her kan fysisk aktivitet hjælpe mange. Når man har kræft, er der mange positive faktorer ved at træne. Fysisk aktivitet er vigtigt for sundhed og velvære. Det er også nyttigt under kræftbehandling.

Det er godt for både krop og sind at bevæge sig hver dag. Bevægelse og træning styrker kroppen, kan forbedre humøret, øge energiniveauet og give bedre søvn. Motion hjælper også med at gøre kroppen stærkere og dermed bedre rustet til kræftbehandling, uanset ens udgangspunkt og niveau.

Her på siden kan du få tips til at inkludere mere bevægelse i dine hverdagsopgaver og få gode råd til simple øvelser for at styrke dine muskler og forbedre din balance.

 

Velvære

Læs mere om:
forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

lungekræft
Med øvelserne kan du træne din vejrtrækning og skabe bedre bevægelse i brystkassen.
Træning til brystkræft
Med øvelserne kan du styrke din generelle og øvre rygmuskulatur og dine skuldermuskler.
generelle videoer
Med disse øvelser styrker du rygmusklerne, mavemusklerne og din generelle fysiske funktion i form af gang og trappegang.
older-adults-doing-yoga

Velvære er mere end en fornemmelse, det er også handlinger som kan være kraftfuldt når det bruges proaktivt. Velvære er defineret ved det at føle sig godt tilpas, fysisk og/eller mentalt. En kræftdiagnose kan åbne op for et nyt og øget fokus på vigtigheden af velvære.

Women running in a fores

Overvej de små beslutninger, der bliver til en del af din overordnede livsstil.

Workout equipment

Tips til motion efter en diagnose

Older adult men playing basketball outside

Find ud af, hvordan motion kan påvirke din hjerne, og hvordan det kan hjælpe med at forbedre dit psykiske velbefindende.

Man and older woman dancing

En motionsspecialist deler et par sjove og nemme indendørs måder at bevæge sig på.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0224