Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Forstå kræft

Forstå kræft

Forstå kræft

.

 

Kræft er en sygdom, hvor unormale celler deler sig uden kontrol og vokser ind i de nærliggende organer.  Kræftsygdomme er for det meste navngivet efter det organ kræften er opstået i. 

Hvis kræftcellerne vokser ind i blod- eller lymfebanen, kan de sprede sig fra det sted i kroppen, hvor kræften er opstået. Når en kræftsygdom spreder sig, kaldes det metastaser. 

Her kan du finde information og viden om hvorfor kræft opstår og symptomer på kræft. Du kan blive klogere på de forskellige undersøgelser, behandlinger for kræft samt bivirkninger og senfølger.  

 

Støtte

Læs mere om:
CML
Kronisk myeloid leukæmi (CML) opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Når man har CML ophobes der umodne blodlegemer i blod og knoglemarv. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved CML.
ALL
Ved akut leukæmi, er der for mange umodne celler i ens blod og knoglemarv, som gør, at bloddannelsen ikke fungerer normalt. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved ALL.
AML
Akut myeloid leukæmi opstår i knoglemarvens forstadier til blodets celler. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved AML.
ordliste
At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, pårørende eller venner, kan du høre ord, som du ikke forstår. Til tider kan det virke som om, de taler et andet sprog. At lære disse almindelige kræftord kan hjælpe dig med bedre at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig til at være en aktiv deltager i din kræftbehandling.  
Hvilket stadie har min brystkræft

Brystkræft inddeles i stadier – hvilket kan være forskelligt indenfor hver brystkræfttype. 

mig og mit arbejde

Når du har brystkræft med spredning, kan det betyde, at du må justere dit arbejdsliv og dine forpligtelser for at få behandling og pleje dig selv.

Mig og mine forhold

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste.

mig og mit helbred

Der er mange ting, du kan gøre for dig selv for at få det godt og tage kontrol over dit liv efter at have fået diagnosen brystkræft med spredning.

Mig og mine følelser

Uanset hvad du føler, er det vigtigt at huske på, at du ikke behøver at gå igennem dette alene. Der er mange måder at få hjælp på, og der er mange mennesker, som er særligt uddannet i at hjælpe kvinder i din situation.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0229