Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Forstå kræft

Forstå kræft

Forstå kræft

.

 

Kræft er en sygdom, hvor unormale celler deler sig uden kontrol og vokser ind i de nærliggende organer.  Kræftsygdomme er for det meste navngivet efter det organ kræften er opstået i. 

Hvis kræftcellerne vokser ind i blod- eller lymfebanen, kan de sprede sig fra det sted i kroppen, hvor kræften er opstået. Når en kræftsygdom spreder sig, kaldes det metastaser. 

Her kan du finde information og viden om hvorfor kræft opstår og symptomer på kræft. Du kan blive klogere på de forskellige undersøgelser, behandlinger for kræft samt bivirkninger og senfølger.  

 

Støtte

Læs mere om:
hyperviscocity

Hvorfor kan blodpropper blivet et problem?Blodkoagulation er den naturlige proces, der forhindrer os i at bløde for meget fra et snit eller sår. Ved nogle sygdomme fungerer den normale koagulationsproces ikke korrekt, og blodpropper kan dannes inde i venerne, arterierne eller lungerne og blokere normal blodgennemstrømning.

Godt at videom behandling

Se mere om hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom samt få mere viden om forskning i kræft og hvordan en CT-scanning foregår.

baggrund

En grundig og informativ – men samtidig nænsom bog – til personer med metastaserende brystkræft (MBC), til deres pårørende eller andre, der har berøring med MBC. Bogen sætter ord på, hvad MBC medfører for dem, der er ramt og lever med sygdommen og forklarer sygdommen og fagudtryk for læseren.

1. Podcasts Livet med AML PP-UNP-DNK-0306.jpg

Denne podcastserie ”Livet med AML” giver et indblik i, hvordan det er at blive ramt af AML – en livstruende sygdom som er en stor omvæltning af patientens og pårørendes liv.

CML
Kronisk myeloid leukæmi (CML) opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Når man har CML ophobes der umodne blodlegemer i blod og knoglemarv. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved CML.
ALL
Ved akut leukæmi, er der for mange umodne celler i ens blod og knoglemarv, som gør, at bloddannelsen ikke fungerer normalt. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved ALL.
AML
Akut myeloid leukæmi opstår i knoglemarvens forstadier til blodets celler. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved AML.
ordliste
At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, pårørende eller venner, kan du høre ord, som du ikke forstår. Til tider kan det virke som om, de taler et andet sprog. At lære disse almindelige kræftord kan hjælpe dig med bedre at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig til at være en aktiv deltager i din kræftbehandling.  
Hvilket stadie har min brystkræft

Brystkræft inddeles i stadier – hvilket kan være forskelligt indenfor hver brystkræfttype. 

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0229