Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Myelomatose

knoglmarvskræft

Myelomatose

 

Hvis du læser med her, har du selv eller en tæt på dig, måske fået konstateret myelomatose. 
Herunder kan du gå på opdagelse i emner, som relaterer sig til knoglemarvskræft.  
Du kan finde artikler, som kan inspirere dig til at holde dig frisk og i form, og passe på dig selv.
Derudover vil du kunne finde informationer om, overvejelser du kan gøre dig, hvis du tilbydes at deltage i et klinisk forsøg.

 

 

Kræfttype

Læs mere om:
looking at window

At prøve at forstå, hvordan testning af biomarkør passer ind i din kræftbehandlingsplan, kan være overvældende. Men at have en fornemmelse af, hvordan testning af biomarkør virker, kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger med din læge om, hvilke behandlinger der kan være bedst for dig.

pårørende

At træffe beslutninger for dine nære under deres kræftbehandlingsrejse kan nogle gange være udfordrende. Men disse beslutninger er vigtige for at sikre, at de får den pleje, de har brug for.

read abstract

Forskningsartikler giver information om kræftforskning. Der er mange forskellige typer kræftforskning, som er publiceret i forskningsartikler, herunder kliniske forsøg, der evaluerer potentielle nye kræftbehandlinger.

kost

En sund og nærende kost er vigtig under behandling af myelomatose.
 

cs

Risiko kan være et ord du ofte støder på under et behandlingsforløb. At lære at forstå hvad det betyder, kan hjælpe dig med at forstå faktorer i dit behandlingsforløb.

ordgodeatkende

At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, dine pårørende eller venner kan det være at du hører ord som du ikke forstår. Sommetider kan det virke som om, at de taler et andet sprog.

At lære disse gængse ord relateret til kræft kan hjælpe dig med at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig med at blive en aktiv deltager i din kræftplan.

forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

forstå kliniske forsøg

Kliniske forsøg er medicinske undersøgelser, der ser på potentielle nye lægemidler, procedurer og andre behandlinger hos mennesker, der er ramt af sygdomme som kræft. I hele denne proces forsøger læger at afgøre, om disse potentielle nye behandlinger er sikre og effektive.

hyperviscocity

Hyperviskositet er en tilstand hvor blodet bliver tykt og derved øger risikoen for blodpropper. Personer med myelomatose har stor risiko for at udvikle blodpropper.

 

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.   

PP-UNP-DNK-0473