Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Myelomatose

knoglmarvskræft

Myelomatose

 

Hvis du læser med her, har du selv eller en tæt på dig, måske fået konstateret myelomatose. 
Herunder kan du gå på opdagelse i emner, som relaterer sig til knoglemarvskræft.  
Du kan finde artikler, som kan inspirere dig til at holde dig frisk og i form, og passe på dig selv.
Derudover vil du kunne finde informationer om, overvejelser du kan gøre dig, hvis du tilbydes at deltage i et klinisk forsøg.

 

 

Kræfttype

Læs mere om:
.

Når man er i behandling for kræft, er intimitet og seksualitet ofte blandt de områder, der bliver påvirket mest.

Hvad er metastase

Når en tumor dannes i kroppen, kan kræftceller løsne sig og trænge ind i blodbanerne eller lymfen. Disse celler rejser rundt i kroppen via lymfesystemet og kan nå lymfeknuderne eller via blodbanen til andre organer, hvor de danner metastaser.

hvad er kræft

Kræft er en overordnet betegnelse for mere end 100 sygdomme, som alle har til fælles, at der sker en ukontrolleret celledeling, der fører til dannelse af en "tumor". Disse tumorer kan være enten godartede eller ondartede.

looking at window

At prøve at forstå, hvordan testning af biomarkør passer ind i din kræftbehandlingsplan, kan være overvældende. Men at have en fornemmelse af, hvordan testning af biomarkør virker, kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger med din læge om, hvilke behandlinger der kan være bedst for dig.

pårørende

At træffe beslutninger for dine nære under deres kræftbehandlingsrejse kan nogle gange være udfordrende. Men disse beslutninger er vigtige for at sikre, at de får den pleje, de har brug for.

read abstract

Forskningsartikler giver information om kræftforskning. Der er mange forskellige typer kræftforskning, som er publiceret i forskningsartikler, herunder kliniske forsøg, der evaluerer potentielle nye kræftbehandlinger.

jrtstjr

I video-serien ‘Forskningen Forklaret’ gennemgår professor i biostatistik og klinisk epidemiologi Robin Christensen, alle de begreber, du skal kende til for at forstå og gennemskue videnskabelige artikler. Hvad end du er pårørende, patient eller bare er nysgerrig på videnskabelige studier, så er der hjælp at hente denne videoserie i tre dele.

he

”Din håndbog om blodkræft” er udviklet til, som en hjælp til dig og dine pårørende. 

kost

En sund og nærende kost er vigtig under behandling af myelomatose.
 

 

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.   

PP-UNP-DNK-0473