Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Kræfttyper

kræfttyper

Kræfttyper

.

 

Kræft er en sygdom, hvor unormale celler deler sig uden kontrol og vokser ind i de nærliggende organer. Kræft er mange forskellige sygdomme afhængigt af, hvor i kroppen den opstår og kræftsygdomme er oftest navngivet efter det organ kræften er opstået i. 

Der findes mange forskellige kræftformer. Her kan du finde information og viden om de mest hyppige kræfttyper samt, hvorfor kræft opstår og symptomer på det. Du kan blive klogere på de forskellige undersøgelser, behandlinger samt bivirkninger og senfølger. Derudover, kan du også læse mere om hvad du som kræftpatienter selv kan gøre for at gøre et sygdomsforløb så godt som muligt.

 

Kræfttyper

Læs mere om:
hyperviscocity

Hvorfor kan blodpropper blivet et problem?Blodkoagulation er den naturlige proces, der forhindrer os i at bløde for meget fra et snit eller sår. Ved nogle sygdomme fungerer den normale koagulationsproces ikke korrekt, og blodpropper kan dannes inde i venerne, arterierne eller lungerne og blokere normal blodgennemstrømning.

bone pain

Hvad sker der med knoglerne ved myelomatose? Den menneskelige krop erstatter konstant materialet i knoglerne ved at nedbryde eksisterende knogle og erstatte den med ny knogle. Knoglesygdom, hvor knoglebrud nedbrydes hurtigere, end den kan erstattes, er almindelig i myelomatose. Dette påvirker ca. 85% af patienterne. 

clinical trial

Kliniske forsøg er undersøgelser, der undersøger nye lægemidler, kombinationer af lægemidler eller nye måder at bruge allerede godkendte lægemidler til behandling af mennesker. Der er forskellige typer af kliniske forsøg, men alle forsøg er designet til at få besvaret et specifikke spørgsmål. 

isolation

En alvorlig diagnose, som fx myelomatose, påvirker ofte ens psykologiske velbefindende (hvordan de føler sig følelsesmæssigt). Dette skyldes blandt andet chokket ved at modtage diagnosen, men kan også være en bivirkning som følger med visse behandlinger.

.

På denne side finder du film, hvor andre nyrekræftpatienter deler deres historier. Se hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom.

Godt at videom behandling

Se mere om hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom samt få mere viden om forskning i kræft og hvordan en CT-scanning foregår.

baggrund

En grundig og informativ – men samtidig nænsom bog – til personer med metastaserende brystkræft (MBC), til deres pårørende eller andre, der har berøring med MBC. Bogen sætter ord på, hvad MBC medfører for dem, der er ramt og lever med sygdommen og forklarer sygdommen og fagudtryk for læseren.

Henriette og Johnny

Ægteparret Henriette og Johnny beslutter at forfølge deres livsdrøm, om at sejle jorden rundt i 3 år på deres båd Enterprise. De sælger deres bolig og alle de materielle ting de ejer, men kort efter opstarten på jordomsejlingen, tager deres livsdrøm en uventet drejning, idet Henriette pludselig får konstateret akut myeloid leukæmi. 

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0230