Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Kræfttyper

kræfttyper

Kræfttyper

.

 

Kræft er en sygdom, hvor unormale celler deler sig uden kontrol og vokser ind i de nærliggende organer. Kræft er mange forskellige sygdomme afhængigt af, hvor i kroppen den opstår og kræftsygdomme er oftest navngivet efter det organ kræften er opstået i. 

Der findes mange forskellige kræftformer. Her kan du finde information og viden om de mest hyppige kræfttyper samt, hvorfor kræft opstår og symptomer på det. Du kan blive klogere på de forskellige undersøgelser, behandlinger samt bivirkninger og senfølger. Derudover, kan du også læse mere om hvad du som kræftpatienter selv kan gøre for at gøre et sygdomsforløb så godt som muligt.

 

Kræfttyper

Læs mere om:
podcast

Denne podcastserie ”Livet med CML” giver et indblik i, hvordan det er at blive ramt af CML – en sygdom, som nogle patienter må leve med hele livet.

Blærekræft
Med øvelserne kan du træne lårmuskler, rygmuskler og mavemuskler efter operation.
podcasts

Hør om ”Livet med nyrekræft” viser, hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom.

lungekræft-vid
”Alt vi har er nu” er en dokumentar om det at være pårørende til en som har brystkræft med spredning. 34-årige Anne fik uventet og alt for tidligt i livet metastatisk brystkræft. Hun er gift og mor til 3 mindre børn. 
lungekræft
Med øvelserne kan du træne din vejrtrækning og skabe bedre bevægelse i brystkassen.
Træning til brystkræft
Med øvelserne kan du styrke din generelle og øvre rygmuskulatur og dine skuldermuskler.
generelle videoer
Med disse øvelser styrker du rygmusklerne, mavemusklerne og din generelle fysiske funktion i form af gang og trappegang.
CML
Kronisk myeloid leukæmi (CML) opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Når man har CML ophobes der umodne blodlegemer i blod og knoglemarv. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved CML.
ALL
Ved akut leukæmi, er der for mange umodne celler i ens blod og knoglemarv, som gør, at bloddannelsen ikke fungerer normalt. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved ALL.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0230