Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Kræfttyper

kræfttyper

Kræfttyper

.

 

Kræft er en sygdom, hvor unormale celler deler sig uden kontrol og vokser ind i de nærliggende organer. Kræft er mange forskellige sygdomme afhængigt af, hvor i kroppen den opstår og kræftsygdomme er oftest navngivet efter det organ kræften er opstået i. 

Der findes mange forskellige kræftformer. Her kan du finde information og viden om de mest hyppige kræfttyper samt, hvorfor kræft opstår og symptomer på det. Du kan blive klogere på de forskellige undersøgelser, behandlinger samt bivirkninger og senfølger. Derudover, kan du også læse mere om hvad du som kræftpatienter selv kan gøre for at gøre et sygdomsforløb så godt som muligt.

 

Kræfttyper

Læs mere om:
wfefw

Målet med behandling i metastatisk brystkræft er at forebygge eller bremse sygdommens progression og samtidig lette dine symptomer og behandlingsbivirkninger. Du kan printe disse spørgsmål og tage med til din læge.

kost

En sund og nærende kost er vigtig under behandling af myelomatose.
 

cs

Risiko kan være et ord du ofte støder på under et behandlingsforløb. At lære at forstå hvad det betyder, kan hjælpe dig med at forstå faktorer i dit behandlingsforløb.

ordgodeatkende

At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, dine pårørende eller venner kan det være at du hører ord som du ikke forstår. Sommetider kan det virke som om, at de taler et andet sprog.

At lære disse gængse ord relateret til kræft kan hjælpe dig med at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig med at blive en aktiv deltager i din kræftplan.

forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

.

Se og hør patienter og deres pårørende fortælle, hvordan de lever med alvorlig sygdom tæt inde på livet.

knfenqngkwgnøk.png

Se mere om hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom samt få mere viden om forskning i kræft og hvordan en CT-scanning foregår.

forstå kliniske forsøg

Kliniske forsøg er medicinske undersøgelser, der ser på potentielle nye lægemidler, procedurer og andre behandlinger hos mennesker, der er ramt af sygdomme som kræft. I hele denne proces forsøger læger at afgøre, om disse potentielle nye behandlinger er sikre og effektive.

hyperviscocity

Hyperviskositet er en tilstand hvor blodet bliver tykt og derved øger risikoen for blodpropper. Personer med myelomatose har stor risiko for at udvikle blodpropper.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0230