Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Inspiration

Inspiration

Inspiration

.

 

At få kræft er livsændrende for de fleste, men du kan gøre meget for at passe på dig selv.  

Når man har fået konstateret kræft, kan tanken om at leve et godt liv virke ret fjern. Men det er stadig vigtigt at forsøge at bevare livskvaliteten. 

Det er ikke muligt at vide, hvad der vil virke for dig, men på disse sider kan du få inspiration til, hvad du selv kan gøre for at øge din livskvalitet i den situation, du er i. Samtidig er det vigtigt at huske ikke at være for hård ved dig selv. De fleste vil opleve både gode og dårlige dage, og det er helt fint ikke at kunne holde humøret oppe hver dag. 

 

Læs mere og få inspiration til at håndtere hverdagen med kræft. 

 

Inspiration

Læs mere om:
mig og mit arbejde

Når du har brystkræft med spredning, kan det betyde, at du må justere dit arbejdsliv og dine forpligtelser for at få behandling og pleje dig selv.

Mig og mine forhold

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste.

mig og mit helbred

Der er mange ting, du kan gøre for dig selv for at få det godt og tage kontrol over dit liv efter at have fået diagnosen brystkræft med spredning.

Hårtab

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

.

Når man gennemlever et sygdoms- og behandlingsforløb, som fx brystkræft, er det normalt, at seksualiteten bliver påvirket eller ændrer sig. Dette hæfte kan besvare spørgsmål som går igen hos mange patienter.

 

pp-onc-usa-2007_tile_image_3

Det er normalt at opleve op- og nedture, når du lever med kræft. Tab, andre sygdomme, social isolation og stress er blot nogle af de problemer, man kan stå overfor. Støttepersoner kan også opleve nogle af disse problemer, samt det stress der følger med at stå for plejen af deres pårørende.

older-adults-doing-yoga

Velvære er mere end en fornemmelse, det er også handlinger som kan være kraftfuldt når det bruges proaktivt. Velvære er defineret ved det at føle sig godt tilpas, fysisk og/eller mentalt. En kræftdiagnose kan åbne op for et nyt og øget fokus på vigtigheden af velvære.

Women running in a fores

Overvej de små beslutninger, der bliver til en del af din overordnede livsstil.

Оlder woman meditating

Kræft og den hermed forbundne kræftbehandling kan være stressende. Derfor er det vigtigt at finde nogle måder at håndtere stress på.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0225