Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Inspiration

Inspiration

Inspiration

.

 

At få kræft er livsændrende for de fleste, men du kan gøre meget for at passe på dig selv.  

Når man har fået konstateret kræft, kan tanken om at leve et godt liv virke ret fjern. Men det er stadig vigtigt at forsøge at bevare livskvaliteten. 

Det er ikke muligt at vide, hvad der vil virke for dig, men på disse sider kan du få inspiration til, hvad du selv kan gøre for at øge din livskvalitet i den situation, du er i. Samtidig er det vigtigt at huske ikke at være for hård ved dig selv. De fleste vil opleve både gode og dårlige dage, og det er helt fint ikke at kunne holde humøret oppe hver dag. 

 

Læs mere og få inspiration til at håndtere hverdagen med kræft. 

 

Inspiration

Læs mere om:
kost

En sund og nærende kost er vigtig under behandling af myelomatose.
 

cs

Risiko kan være et ord du ofte støder på under et behandlingsforløb. At lære at forstå hvad det betyder, kan hjælpe dig med at forstå faktorer i dit behandlingsforløb.

ordgodeatkende

At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, dine pårørende eller venner kan det være at du hører ord som du ikke forstår. Sommetider kan det virke som om, at de taler et andet sprog.

At lære disse gængse ord relateret til kræft kan hjælpe dig med at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig med at blive en aktiv deltager i din kræftplan.

forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

female with mother

Kliniske forsøg er undersøgelser, der undersøger nye lægemidler, kombinationer af lægemidler eller nye måder at bruge allerede godkendte lægemidler til behandling på. Der er forskellige typer af kliniske forsøg, men alle forsøg er designet til at få besvaret et specifikt spørgsmål. 

Følelsesmæssig velvære og myelomatose.jpg

En alvorlig diagnose, som fx myelomatose, påvirker ofte ens psykologiske velbefindende (hvordan de føler sig følelsesmæssigt). Dette skyldes blandt andet chokket ved at modtage diagnosen, men kan også være en bivirkning som følger med visse behandlinger. 

fatigue

Patienter, der lever med myolomatose, kan føle sig enormt trætte til trods for, at de måske får mere hvile end normalt. Det er helt almindeligt og kaldes fatigue.

mig og mit arbejde

Når du har brystkræft med spredning, kan det betyde, at du må justere dit arbejdsliv og dine forpligtelser for at få behandling og pleje dig selv.

Mig og mine forhold

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0225