Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Patienthistorier

Patienthis

Patienthistorier

.

 

Hvis du føler, at du er ved at miste modet og viljen til at holde ud, kan det være rart at hente inspiration i andres historier. Men pas på med at måle dig selv med andre.

Det kan hjælpe at tale om oplevelser, både for den, der deler, og for den som lytter. Du har sikkert set artikler og historier fra andre, der har kæmpet mod kræft. Når man selv føler sig meget nede kan der være meget styrke og inspiration at hente ved at høre om, hvordan andre har klaret sig gennem lignende situationer. Samtidig er det vigtigt at huske på, at alle reagerer forskelligt – også i forhold til kræft. Nogle går i "overlevelsestilstand" og får styrke, mens andre oplever en form for modløshed.

Husk at det kan gå op og ned gennem sygdomsforløbet. Det er derfor vigtigt ikke at sammenligne dig selv og dine reaktioner med andre.

På disse sider finder du film og artikler, hvor andre kræftpatienter deler deres historier.

 

Patientportræt af Laura – hårtab ved kemoterapi

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

Patienthistorier

Læs mere om:
.

Se og hør patienter og deres pårørende fortælle, hvordan de lever med alvorlig sygdom tæt inde på livet.

knfenqngkwgnøk.png

Se mere om hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom samt få mere viden om forskning i kræft og hvordan en CT-scanning foregår.

baggrund

En grundig og informativ – men samtidig nænsom bog – til personer med metastaserende brystkræft (MBC), til deres pårørende eller andre, der har berøring med MBC. Bogen sætter ord på, hvad MBC medfører for dem, der er ramt og lever med sygdommen og forklarer sygdommen og fagudtryk for læseren.

Henriette og Johnny

Ægteparret Henriette og Johnny beslutter at forfølge deres livsdrøm, om at sejle jorden rundt i 3 år på deres båd Enterprise. De sælger deres bolig og alle de materielle ting de ejer, men kort efter opstarten på jordomsejlingen, tager deres livsdrøm en uventet drejning, idet Henriette pludselig får konstateret akut myeloid leukæmi. 

1. Podcasts Livet med AML PP-UNP-DNK-0306.jpg

Denne podcastserie ”Livet med AML” giver et indblik i, hvordan det er at blive ramt af AML – en livstruende sygdom som er en stor omvæltning af patientens og pårørendes liv.

2. Dokumentar Psykolog Camilla Schrøder om akut myeloid leukæmi PP-UNP-DNK-0307.png

En dokumentar med psykolog Camilla Schrøder som fortæller om de psykologiske aspekter af at blive ramt af en pludselig livstruende sygdom AML og giver gode råd til patienter og pårørende.

podcast

Denne podcastserie ”Livet med CML” giver et indblik i, hvordan det er at blive ramt af CML – en sygdom, som nogle patienter må leve med hele livet.

podcasts

Hør om ”Livet med nyrekræft” viser, hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom.

lungekræft-vid
Alt, hvad vi har, er nu – en dokumentar om at være pårørende til en, som lever med brystkræft med spredning.

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.

PP-UNP-DNK-0169