Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Patienthistorier

Patienthis

Patienthistorier

.

 

Hvis du føler, at du er ved at miste modet og viljen til at holde ud, kan det være rart at hente inspiration i andres historier. Men pas på med at måle dig selv med andre.

Det kan hjælpe at tale om oplevelser, både for den, der deler, og for den som lytter. Du har sikkert set artikler og historier fra andre, der har kæmpet mod kræft. Når man selv føler sig meget nede kan der være meget styrke og inspiration at hente ved at høre om, hvordan andre har klaret sig gennem lignende situationer. Samtidig er det vigtigt at huske på, at alle reagerer forskelligt – også i forhold til kræft. Nogle går i "overlevelsestilstand" og får styrke, mens andre oplever en form for modløshed.

Husk at det kan gå op og ned gennem sygdomsforløbet. Det er derfor vigtigt ikke at sammenligne dig selv og dine reaktioner med andre.

På disse sider finder du film og artikler, hvor andre kræftpatienter deler deres historier.

 

Patientportræt af Laura – hårtab ved kemoterapi

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

Patienthistorier

Læs mere om:
podcast

Denne podcastserie ”Livet med CML” giver et indblik i, hvordan det er at blive ramt af CML – en sygdom, som nogle patienter må leve med hele livet.

podcasts

Hør om ”Livet med nyrekræft” viser, hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom.

lungekræft-vid
”Alt vi har er nu” er en dokumentar om det at være pårørende til en som har brystkræft med spredning. 34-årige Anne fik uventet og alt for tidligt i livet metastatisk brystkræft. Hun er gift og mor til 3 mindre børn. 
Tid til at leve
”Tid til at leve” er en dokumentar om 34-årige Anne som uventet og alt for tidligt i livet fik metastatisk brystkræft. Anne er gift og mor til 3 mindre børn.
Hårtab

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

.

Når man gennemlever et sygdoms- og behandlingsforløb, som fx brystkræft, er det normalt, at seksualiteten bliver påvirket eller ændrer sig. Dette hæfte kan besvare spørgsmål som går igen hos mange patienter.

 

Håndbog om BRCA

BRCA er navnet på et gen, alle mennesker har. Men hos nogle mennesker kommer BRCA-genet med arvelige forandringer – også kaldet mutationer – som kan give forskellige former for arvelig kræft.

Image of Lindsay and family

Det kræver en særlig person at tage sig af andre med kræft, uanset om det handler om at yde behandling eller bare at være der for at lytte.

Image of Kathy

Ondt i ryggen var det første tegn på, at der var noget galt.

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.

PP-UNP-DNK-0169