Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Patienthistorier

Patienthis

Patienthistorier

.

 

Hvis du føler, at du er ved at miste modet og viljen til at holde ud, kan det være rart at hente inspiration i andres historier. Men pas på med at måle dig selv med andre.

Det kan hjælpe at tale om oplevelser, både for den, der deler, og for den som lytter. Du har sikkert set artikler og historier fra andre, der har kæmpet mod kræft. Når man selv føler sig meget nede kan der være meget styrke og inspiration at hente ved at høre om, hvordan andre har klaret sig gennem lignende situationer. Samtidig er det vigtigt at huske på, at alle reagerer forskelligt – også i forhold til kræft. Nogle går i "overlevelsestilstand" og får styrke, mens andre oplever en form for modløshed.

Husk at det kan gå op og ned gennem sygdomsforløbet. Det er derfor vigtigt ikke at sammenligne dig selv og dine reaktioner med andre.

På disse sider finder du film og artikler, hvor andre kræftpatienter deler deres historier.

 

Patientportræt af Laura – hårtab ved kemoterapi

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

Patienthistorier

Læs mere om:
prostata

Mænd og deres pårørende kan have mange spørgsmål, hvis kræften rammer. For de fleste gælder det, at viden kan gøre behandlingsforløbet lettere. Derfor har vi lavet podcastserien Livet med Prostatakræft, som kan hjælpe mændene og deres pårørende med svar.

.

Når man er i behandling for kræft, er intimitet og seksualitet ofte blandt de områder, der bliver påvirket mest.

Neoadjuverende

Behandlingen ved kræft afhænger af to vigtige parametre: typen af tumor og sygdomsstadiet.

Hormonbehandling

Når hormoner er til stede, kan kræftceller blive stimuleret til at dele sig og vokse.

Hvad er metastase

Når en tumor dannes i kroppen, kan kræftceller løsne sig og trænge ind i blodbanerne eller lymfen. Disse celler rejser rundt i kroppen via lymfesystemet og kan nå lymfeknuderne eller via blodbanen til andre organer, hvor de danner metastaser.

hvad er kræft

Kræft er en overordnet betegnelse for mere end 100 sygdomme, som alle har til fælles, at der sker en ukontrolleret celledeling, der fører til dannelse af en "tumor". Disse tumorer kan være enten godartede eller ondartede.

jrtstjr

I video-serien ‘Forskningen Forklaret’ gennemgår professor i biostatistik og klinisk epidemiologi Robin Christensen, alle de begreber, du skal kende til for at forstå og gennemskue videnskabelige artikler. Hvad end du er pårørende, patient eller bare er nysgerrig på videnskabelige studier, så er der hjælp at hente denne videoserie i tre dele.

he

”Din håndbog om blodkræft” er udviklet til, som en hjælp til dig og dine pårørende. 

baggrund

En grundig og informativ – men samtidig nænsom bog – til personer med metastaserende brystkræft (MBC), til deres pårørende eller andre, der har berøring med MBC. Bogen sætter ord på, hvad MBC medfører for dem, der er ramt og lever med sygdommen og forklarer sygdommen og fagudtryk for læseren.

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.

PP-UNP-DNK-0169