Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Støtte

beskåret støtte billede

Støtte

.

 

Har du kræft, eller kender du nogen med kræft? Så er du ikke alene.  

At blive ramt af kræft er et traume, og det vil næsten altid hjælpe at tale med nogen om det. Uanset om det er familie eller venner, din praktiserende læge, en støttegruppe eller andre, hjælper det at sætte ord på dine følelser og føle, at du har nogen at støtte dig til. 

Her kan du, der lever med kræft eller er tæt på en kræftramt, få inspiration og viden, der gør dig i stand til at håndtere forskellige situationer og aspekter af livet med kræft. Du kan f.eks. finde om, hvordan man fortæller andre om sin diagnose, og hvordan du som pårørende kommunikerer på en omsorgsfuld måde. Derudover kan du bl.a. finde information om behandling, symptomer samt en ordliste med definition på kræftbegreber som kan hjælpe med at støtte dig i dine samtaler med dit sundhedsteam. 
 

Støtte

Læs mere om:
wfefw

Målet med behandling i metastatisk brystkræft er at forebygge eller bremse sygdommens progression og samtidig lette dine symptomer og behandlingsbivirkninger. Du kan printe disse spørgsmål og tage med til din læge.

kost

En sund og nærende kost er vigtig under behandling af myelomatose.
 

cs

Risiko kan være et ord du ofte støder på under et behandlingsforløb. At lære at forstå hvad det betyder, kan hjælpe dig med at forstå faktorer i dit behandlingsforløb.

ordgodeatkende

At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, dine pårørende eller venner kan det være at du hører ord som du ikke forstår. Sommetider kan det virke som om, at de taler et andet sprog.

At lære disse gængse ord relateret til kræft kan hjælpe dig med at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig med at blive en aktiv deltager i din kræftplan.

forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

knfenqngkwgnøk.png

Se mere om hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom samt få mere viden om forskning i kræft og hvordan en CT-scanning foregår.

forstå kliniske forsøg

Kliniske forsøg er medicinske undersøgelser, der ser på potentielle nye lægemidler, procedurer og andre behandlinger hos mennesker, der er ramt af sygdomme som kræft. I hele denne proces forsøger læger at afgøre, om disse potentielle nye behandlinger er sikre og effektive.

hyperviscocity

Hyperviskositet er en tilstand hvor blodet bliver tykt og derved øger risikoen for blodpropper. Personer med myelomatose har stor risiko for at udvikle blodpropper.

woman and doctor

Myelomatosepatienter oplever ofte smerter, da deres knogler nedbrydes hurtigere. Der findes forskellige muligheder for at imødekomme disse smerter.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 
PP-UNP-DNK-0226