Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Støtte

beskåret støtte billede

Støtte

.

 

Har du kræft, eller kender du nogen med kræft? Så er du ikke alene.  

At blive ramt af kræft er et traume, og det vil næsten altid hjælpe at tale med nogen om det. Uanset om det er familie eller venner, din praktiserende læge, en støttegruppe eller andre, hjælper det at sætte ord på dine følelser og føle, at du har nogen at støtte dig til. 

Her kan du, der lever med kræft eller er tæt på en kræftramt, få inspiration og viden, der gør dig i stand til at håndtere forskellige situationer og aspekter af livet med kræft. Du kan f.eks. finde om, hvordan man fortæller andre om sin diagnose, og hvordan du som pårørende kommunikerer på en omsorgsfuld måde. Derudover kan du bl.a. finde information om behandling, symptomer samt en ordliste med definition på kræftbegreber som kan hjælpe med at støtte dig i dine samtaler med dit sundhedsteam. 
 

Støtte

Læs mere om:
hyperviscocity

Hvorfor kan blodpropper blivet et problem?Blodkoagulation er den naturlige proces, der forhindrer os i at bløde for meget fra et snit eller sår. Ved nogle sygdomme fungerer den normale koagulationsproces ikke korrekt, og blodpropper kan dannes inde i venerne, arterierne eller lungerne og blokere normal blodgennemstrømning.

bone pain

Hvad sker der med knoglerne ved myelomatose? Den menneskelige krop erstatter konstant materialet i knoglerne ved at nedbryde eksisterende knogle og erstatte den med ny knogle. Knoglesygdom, hvor knoglebrud nedbrydes hurtigere, end den kan erstattes, er almindelig i myelomatose. Dette påvirker ca. 85% af patienterne. 

clinical trial

Kliniske forsøg er undersøgelser, der undersøger nye lægemidler, kombinationer af lægemidler eller nye måder at bruge allerede godkendte lægemidler til behandling af mennesker. Der er forskellige typer af kliniske forsøg, men alle forsøg er designet til at få besvaret et specifikke spørgsmål. 

Godt at videom behandling

Se mere om hvordan det kan være at leve med en livstruende sygdom samt få mere viden om forskning i kræft og hvordan en CT-scanning foregår.

baggrund

En grundig og informativ – men samtidig nænsom bog – til personer med metastaserende brystkræft (MBC), til deres pårørende eller andre, der har berøring med MBC. Bogen sætter ord på, hvad MBC medfører for dem, der er ramt og lever med sygdommen og forklarer sygdommen og fagudtryk for læseren.

1. Podcasts Livet med AML PP-UNP-DNK-0306.jpg

Denne podcastserie ”Livet med AML” giver et indblik i, hvordan det er at blive ramt af AML – en livstruende sygdom som er en stor omvæltning af patientens og pårørendes liv.

lungekræft-vid
”Alt vi har er nu” er en dokumentar om det at være pårørende til en som har brystkræft med spredning. 34-årige Anne fik uventet og alt for tidligt i livet metastatisk brystkræft. Hun er gift og mor til 3 mindre børn. 
CML
Kronisk myeloid leukæmi (CML) opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Når man har CML ophobes der umodne blodlegemer i blod og knoglemarv. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved CML.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 
PP-UNP-DNK-0226