Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Støtte

beskåret støtte billede

Støtte

.

 

Har du kræft, eller kender du nogen med kræft? Så er du ikke alene.  

At blive ramt af kræft er et traume, og det vil næsten altid hjælpe at tale med nogen om det. Uanset om det er familie eller venner, din praktiserende læge, en støttegruppe eller andre, hjælper det at sætte ord på dine følelser og føle, at du har nogen at støtte dig til. 

Her kan du, der lever med kræft eller er tæt på en kræftramt, få inspiration og viden, der gør dig i stand til at håndtere forskellige situationer og aspekter af livet med kræft. Du kan f.eks. finde om, hvordan man fortæller andre om sin diagnose, og hvordan du som pårørende kommunikerer på en omsorgsfuld måde. Derudover kan du bl.a. finde information om behandling, symptomer samt en ordliste med definition på kræftbegreber som kan hjælpe med at støtte dig i dine samtaler med dit sundhedsteam. 
 

Støtte

Læs mere om:
prostata

Mænd og deres pårørende kan have mange spørgsmål, hvis kræften rammer. For de fleste gælder det, at viden kan gøre behandlingsforløbet lettere. Derfor har vi lavet podcastserien Livet med Prostatakræft, som kan hjælpe mændene og deres pårørende med svar.

Neoadjuverende

Behandlingen ved kræft afhænger af to vigtige parametre: typen af tumor og sygdomsstadiet.

Hormonbehandling

Når hormoner er til stede, kan kræftceller blive stimuleret til at dele sig og vokse.

Hvad er metastase

Når en tumor dannes i kroppen, kan kræftceller løsne sig og trænge ind i blodbanerne eller lymfen. Disse celler rejser rundt i kroppen via lymfesystemet og kan nå lymfeknuderne eller via blodbanen til andre organer, hvor de danner metastaser.

hvad er kræft

Kræft er en overordnet betegnelse for mere end 100 sygdomme, som alle har til fælles, at der sker en ukontrolleret celledeling, der fører til dannelse af en "tumor". Disse tumorer kan være enten godartede eller ondartede.

-

Metastatisk kastrationsresistent prostatacancer, eller mCRPC, er en fremskreden form for prostatakræft,. Det primære mål med behandlingen er at bremse væksten af kræften og kontrollere symptomerne på sygdommen.

looking at window

At prøve at forstå, hvordan testning af biomarkør passer ind i din kræftbehandlingsplan, kan være overvældende. Men at have en fornemmelse af, hvordan testning af biomarkør virker, kan hjælpe dig med at træffe bedre beslutninger med din læge om, hvilke behandlinger der kan være bedst for dig.

Congress

Medicinske konferencer, nogle gange omtalt som kongresser, er begivenheder, hvor folk – typisk videnskabsmænd, forskere og sundhedspersonale – samles for at fremvise de seneste opdagelser inden for videnskab og medicin.

pårørende

At træffe beslutninger for dine nære under deres kræftbehandlingsrejse kan nogle gange være udfordrende. Men disse beslutninger er vigtige for at sikre, at de får den pleje, de har brug for.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 
PP-UNP-DNK-0226