Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Støtte

beskåret støtte billede

Støtte

.

 

Har du kræft, eller kender du nogen med kræft? Så er du ikke alene.  

At blive ramt af kræft er et traume, og det vil næsten altid hjælpe at tale med nogen om det. Uanset om det er familie eller venner, din praktiserende læge, en støttegruppe eller andre, hjælper det at sætte ord på dine følelser og føle, at du har nogen at støtte dig til. 

Her kan du, der lever med kræft eller er tæt på en kræftramt, få inspiration og viden, der gør dig i stand til at håndtere forskellige situationer og aspekter af livet med kræft. Du kan f.eks. finde om, hvordan man fortæller andre om sin diagnose, og hvordan du som pårørende kommunikerer på en omsorgsfuld måde. Derudover kan du bl.a. finde information om behandling, symptomer samt en ordliste med definition på kræftbegreber som kan hjælpe med at støtte dig i dine samtaler med dit sundhedsteam. 
 

Støtte

Læs mere om:
lungekræft-vid
”Alt vi har er nu” er en dokumentar om det at være pårørende til en som har brystkræft med spredning. 34-årige Anne fik uventet og alt for tidligt i livet metastatisk brystkræft. Hun er gift og mor til 3 mindre børn. 
CML
Kronisk myeloid leukæmi (CML) opstår i knoglemarvens bloddannende stamceller. Når man har CML ophobes der umodne blodlegemer i blod og knoglemarv. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved CML.
ALL
Ved akut leukæmi, er der for mange umodne celler i ens blod og knoglemarv, som gør, at bloddannelsen ikke fungerer normalt. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved ALL.
AML
Akut myeloid leukæmi opstår i knoglemarvens forstadier til blodets celler. Læs her om risikofaktorer, de mest almindelige symptomer, udredning og behandling ved AML.
Tid til at leve
”Tid til at leve” er en dokumentar om 34-årige Anne som uventet og alt for tidligt i livet fik metastatisk brystkræft. Anne er gift og mor til 3 mindre børn.
ordliste
At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, pårørende eller venner, kan du høre ord, som du ikke forstår. Til tider kan det virke som om, de taler et andet sprog. At lære disse almindelige kræftord kan hjælpe dig med bedre at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig til at være en aktiv deltager i din kræftbehandling.  
Hvilket stadie har min brystkræft

Brystkræft inddeles i stadier – hvilket kan være forskelligt indenfor hver brystkræfttype. 

mig og mit arbejde

Når du har brystkræft med spredning, kan det betyde, at du må justere dit arbejdsliv og dine forpligtelser for at få behandling og pleje dig selv.

Mig og mine forhold

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 
PP-UNP-DNK-0226