Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Pårørende

pårørende

Pårørende

.

 

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste. Det er helt op til dig, hvordan og hvornår du vil tale med menneskerne i dit liv om, hvad du går igennem.  

Det kan være svært at være pårørende til en kræftpatient. At være ærlige over for hinanden om, hvordan I har det, kan hjælpe jer med at klare udfordringer. Husk, at ligesom du kan føle, at du er på en følelsesmæssig rutsjebane, så har dine kære det sandsynligvis det samme. De kan føle sig hjælpeløse og vrede over, at der ikke er noget, de kan gøre for at hjælpe.  

Når den ene i et parforhold får kræft, vil sygdommen og tanker om behandling og fremtid automatisk komme til at fylde meget. På disse sider kan du læse mere om livet med kræft – uanset om det er dig selv, din partner, din kollega, en forælder eller dit barn, der er ramt af kræft. Vi håber, du kan finde inspiration til, hvordan du kan støtte dine nærmeste, og du finder også tips til enkle og praktiske måder at hjælpe, støtte og vise omsorg på. 

 

Støtte

Læs mere om:
bone pain

Hvad sker der med knoglerne ved myelomatose? Den menneskelige krop erstatter konstant materialet i knoglerne ved at nedbryde eksisterende knogle og erstatte den med ny knogle. Knoglesygdom, hvor knoglebrud nedbrydes hurtigere, end den kan erstattes, er almindelig i myelomatose. Dette påvirker ca. 85% af patienterne. 

lungekræft-vid
”Alt vi har er nu” er en dokumentar om det at være pårørende til en som har brystkræft med spredning. 34-årige Anne fik uventet og alt for tidligt i livet metastatisk brystkræft. Hun er gift og mor til 3 mindre børn. 
Tid til at leve
”Tid til at leve” er en dokumentar om 34-årige Anne som uventet og alt for tidligt i livet fik metastatisk brystkræft. Anne er gift og mor til 3 mindre børn.
Mig og mine forhold

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste.

Pårørende
Dit job som pårørende er vigtig. Som pårørende spiller du en vigtig rolle i, hvordan du håndterer og forholder sig til den pågældendes sygdom. Er den pågældende person ældre, er der ofte andre overvejelser, der kan påvirke de beslutninger, du hjælper vedkommende med at træffe. Hvad du bør huske, når du er pårørende for en ældre person
young woman and older adult man talking about cancer

Det kan ofte være svært at tale om din kræft med dine pårørende.

Hand on shoulder

Hvis din pårørende lever med kræft, så ved du, hvor vigtigt det er for ham/hende at føle sig støttet...

Two people holding hands

En støtteperson yder følelsesmæssig omsorg og praktisk hjælp, når en pårørende har brug for det.

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0227