Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Pårørende

pårørende

Pårørende

.

 

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste. Det er helt op til dig, hvordan og hvornår du vil tale med menneskerne i dit liv om, hvad du går igennem.  

Det kan være svært at være pårørende til en kræftpatient. At være ærlige over for hinanden om, hvordan I har det, kan hjælpe jer med at klare udfordringer. Husk, at ligesom du kan føle, at du er på en følelsesmæssig rutsjebane, så har dine kære det sandsynligvis det samme. De kan føle sig hjælpeløse og vrede over, at der ikke er noget, de kan gøre for at hjælpe.  

Når den ene i et parforhold får kræft, vil sygdommen og tanker om behandling og fremtid automatisk komme til at fylde meget. På disse sider kan du læse mere om livet med kræft – uanset om det er dig selv, din partner, din kollega, en forælder eller dit barn, der er ramt af kræft. Vi håber, du kan finde inspiration til, hvordan du kan støtte dine nærmeste, og du finder også tips til enkle og praktiske måder at hjælpe, støtte og vise omsorg på. 

 

Støtte

Læs mere om:
pårørende

At træffe beslutninger for dine nære under deres kræftbehandlingsrejse kan nogle gange være udfordrende. Men disse beslutninger er vigtige for at sikre, at de får den pleje, de har brug for.

ordgodeatkende

At leve med kræft kan være forvirrende. Når du taler med din læge, dine pårørende eller venner kan det være at du hører ord som du ikke forstår. Sommetider kan det virke som om, at de taler et andet sprog.

At lære disse gængse ord relateret til kræft kan hjælpe dig med at forstå din diagnose. Det kan også hjælpe dig med at blive en aktiv deltager i din kræftplan.

forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

woman and doctor

Myelomatosepatienter oplever ofte smerter, da deres knogler nedbrydes hurtigere. Der findes forskellige muligheder for at imødekomme disse smerter.

fatigue

Patienter, der lever med myolomatose, kan føle sig enormt trætte til trods for, at de måske får mere hvile end normalt. Det er helt almindeligt og kaldes fatigue.

lungekræft-vid
Alt, hvad vi har, er nu – en dokumentar om at være pårørende til en, som lever med brystkræft med spredning.
Tid til at leve
”Tid til at leve” er en dokumentar om 34-årige Anne, som uventet og alt for tidligt fik metastatisk brystkræft i livet. Anne er gift og mor til 3 mindre børn.
Mig og mine forhold

Livet kan ændre sig markant, når du får konstateret kræft. Det gælder ikke kun dig, der har kræft, men også dine nærmeste.

Pårørende
Dit job som pårørende er vigtig. Som pårørende spiller du en vigtig rolle i, hvordan du håndterer og forholder sig til den pågældendes sygdom. Er den pågældende person ældre, er der ofte andre overvejelser, der kan påvirke de beslutninger, du hjælper vedkommende med at træffe. Hvad du bør huske, når du er pårørende for en ældre person

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale. 

PP-UNP-DNK-0227