Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Gå til hovedindhold

Livskvalitet

Velvære

Læs mere om:
wfefw

Målet med behandling i metastatisk brystkræft er at forebygge eller bremse sygdommens progression og samtidig lette dine symptomer og behandlingsbivirkninger. Du kan printe disse spørgsmål og tage med til din læge.

kost

En sund og nærende kost er vigtig under behandling af myelomatose.
 

forbliv aktiv

Motion og træning er vigtigt under kræftbehandling og kan hjælpe til øget velvære. 

Følelsesmæssig velvære og myelomatose.jpg

En alvorlig diagnose, som fx myelomatose, påvirker ofte ens psykologiske velbefindende (hvordan de føler sig følelsesmæssigt). Dette skyldes blandt andet chokket ved at modtage diagnosen, men kan også være en bivirkning som følger med visse behandlinger. 

fatigue

Patienter, der lever med myolomatose, kan føle sig enormt trætte til trods for, at de måske får mere hvile end normalt. Det er helt almindeligt og kaldes fatigue.

mig og mit helbred

Der er mange ting, du kan gøre for dig selv for at få det godt og tage kontrol over dit liv efter at have fået diagnosen brystkræft med spredning.

Hårtab

 

Hårtab i forbindelse med kemoterapi er svært for mange at håndtere og leve med.

.

Når man gennemlever et sygdoms- og behandlingsforløb, som fx brystkræft, er det normalt, at seksualiteten bliver påvirket eller ændrer sig. Dette hæfte kan besvare spørgsmål som går igen hos mange patienter.

 

pp-onc-usa-2007_tile_image_3

Det er normalt at opleve op- og nedture, når du lever med kræft. Tab, andre sygdomme, social isolation og stress er blot nogle af de problemer, man kan stå overfor. Støttepersoner kan også opleve nogle af disse problemer, samt det stress der følger med at stå for plejen af deres pårørende.

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.

PP-UNP-DNK-0303