Forstør tekst A A A

At håndtere et vanskeligt valg – hospicepleje

3 min. Læs

At træffe beslutninger for dine nære under deres kræftbehandlingsrejse kan nogle gange være udfordrende. Men disse beslutninger er vigtige for at sikre, at de får den pleje, de har brug for.

På et vist tidspunkt skal du måske overveje muligheder, der kan være både vanskelige og stressende, såsom hospicepleje. Selvom nogle mennesker måske forbinder ordet "hospice" med tanken om at give op, er dette ikke tilfældet. Hospice arbejder for at give en bedre livskvalitet til din nære, så de kan få mest muligt ud af denne fase i deres liv.

 

Hvad er hospicepleje, og hvornår skal man overveje det?

Hvis dine nære har en terminal sygdom eller forventes at leve seks måneder eller mindre, kan det være en god idé at overveje hospice. Hospice er en særlig form for pleje, der giver medfølende behandling til dine nære, så de kan leve med værdighed og er omgivet af de mennesker, de elsker. Den fokuserer på personerne, deres specifikke symptomer og at sikre, at de føler sig så godt tilpas som muligt.

 

Hospice inkluderer også dig og din familie i beslutningstagningen og tilbyder dig forskellige former for støtte. Det omfatter flere services såsom:

  •  Hjælpe med smertebehandling og andre symptomer
  • Assistere med følelsesmæssige og åndelige behov
  • Arrangering af husbesøg fra en læge eller sørge for transport til lægebesøg
  • Bade og klæde dine nære på eller hjælpe med gøremål, såsom madlavning og tøjvask
  • Vejledning i, hvordan du plejer dine nære
  • At give kammeratskab til dine nære, så du kan løbe et ærinde eller udføre andet arbejde
  • Rådgivning til familie og venner

 

Informationen som gives her, er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.  

PP-UNP-DNK-0481