Forstør tekst A A A

Hæfte: Seksualitet og Intimitet – når du har brystkræft

5 min. Læs

Når man gennemlever et sygdoms- og behandlingsforløb, som fx brystkræft, er det normalt, at seksualiteten bliver påvirket eller ændrer sig. Dette hæfte kan besvare spørgsmål som går igen hos mange patienter.

 

Af: Annamaria Giraldi, Hella Danø og Luise Sinding Nygaard

Seksualitet spiller en væsentlig rolle i de fleste menneskers liv. For nogle er seksualiteten noget, man bare har og måske ikke taler så meget om. For andre er det naturligt at tale om og forholde sig til sex. Hvis man gennemlever et sygdoms- og behandlingsforløb, som fx brystkræft, er det normalt, at seksualiteten bliver påvirket eller ændrer sig. Pludselig er seksualitet og intimitet måske ikke så ligetil, som før. Og mange oplever, at det kan være svært at tale om det, både med en partner, venner eller sundhedsprofessionelle.

Hæftet er udviklet med henblik på at besvare de gængse spørgsmål som går igen hos mange patienter, men også som hjælp til at tale og håndtere kommunikative og seksuelle udfordringer i forbindelse med et brystkræftforløb.

Hæftet henvender sig til alle, der bliver ramt af brystkræft, men kan også være til gavn for eventuelle partnere.

 

Læs og download hæftet her

 

 

Informationen som gives her er af generel karakter og kan ikke erstatte rådgivning af egen læge eller andet kvalificeret sundhedspersonale.

PP-UNP-DNK-0168